«Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος»: Η εκπληκτική παράσταση στο Πλανητάριο

DINO_INV

Το 2015 έχει οριστεί ως «Διεθνές Έτος Φωτός και Τεχνολογιών με βάση το Φως». Με αυτή την αφορμή το Ιδρυμα Ευγενίδου στο Πλανητάριο παρουσιάζει την ψηφιαακή παράσταση «Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος», ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με το φως, που μπορούν να απολαύσουν ενήλικες αλλά και παιδιά άνω των δέκα ετών για να μάθουν με ευχάριστο τρόπο τη χρησιμότητα και το σημαντικό ρόλο του φωτός στην καθημερινότητά μας και στην εξέλιξη των κοινωνιών.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου της παράστασης «Το ορατό φως δεν είναι παρά ένα ελάχιστο μόνο τμήμα της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα. Από τη στιγμή, όμως, που κατασκευάσαμε τηλεσκόπια, τα οποία “βλέπουν” και σε διαφορετικά μήκη κύματος, οι αστρονομικές μας γνώσεις πολλαπλασιάστηκαν ραγδαία. Από τα μεγάλα αστεροσκοπεία στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, και από την εξερεύνηση του Ηλιακού συστήματος στους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους, η παράσταση αυτή αναδεικνύει τη σημασία που έχει το φως στην αστρονομική έρευνα, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την εξερεύνηση του Διαστήματος και την επιστημονική έρευνα γενικότερα».

Τη Σκηνοθετική Επιμέλεια έχουν οι Annette Sotheran-Barnett και Max Crow, ενώ τη σκηνοθετική Προσαρμογή έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Σιμόπουλος. Τη μουσική που «συνοδεύει» τον «Αγγελιοφόρο του Σύμπαντος» στο ταξίδι του υπογράφει η Ευγενία Μανωλίδου, ενώ την αφήγηση κάνει η Αφροδίτη Σημίτη.

Ο «Αγγελιοφόρος του σύμπαντος» λοιπόν σας περιμένει στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο) και είναι σίγουρο ότι το 40 λεπτών διάρκειας «ταξίδι» του θα ρίξει φως στη ζωή σας.