Πυρα του προέδρου της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων κατά των κυβερνήσεων…
Διαχρονικές ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης, καθώς -όπως είπε- δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών…
«Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιος φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά – καλά αποκαλυφθούν;» διερωτήθη ο κ. Αθανασίου, ενώ αναφέρθηκε «σε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών από πολιτικούς».
H τοποθέτηση Καστανίδη
Στην κοινή επιθυμία όλων η Δικαιοσύνη να λειτουργεί ταχύτερα, να εξασφαλίζει συνθήκες δίκαιης δίκης και να δίνει στον πολίτη την αίσθηση ότι του παρέχει την έννομη προστασία στον προσήκοντα χρόνο, αναφέρθηκε ο υπουργός στην ομιλία του.
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται τόσο σε πολιτικούς όσο και σε δικαστικούς λειτουργούς υπογράμμισε:
«Υπολογίζω ότι όπως ακριβώς μπορεί να διατυπώνεται η κρίση ελευθέρως προς την πολιτική και προς τους λειτουργούς της πολιτικής κατά τον ίδιο τρόπο, σε οριακές περιπτώσεις χωρίς ποτέ να προσωποποιείται η κρίση, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης μπορούν ασφαλώς να εκφέρονται κρίσεις.
» Είμαι βέβαιος, ότι πρώτα απ όλα αυτό το δέχονται οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί. Πιστεύω πάντοτε ότι η αυτοκριτική για όλους μας είναι μια καθαρτήρια διαδικασία».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι πρόθυμος διαχρονικά, για λογαριασμό του πολιτικού συστήματος, να αναλάβει τις ευθύνες για όσα δεν έγιναν.
«Δεν έχει σημασία να προσδιορίσει κανείς επιμέρους ευθύνες. Σημασία έχει ότι ισχύει η παρατήρηση πως οφειλόμενα δεν συνέβησαν, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες οι οποίες και συνεχίζονται».
Στη συνέχεια εστίασε στους τρεις παράγοντες που πρέπει να ενισχυθούν ώστε να επιτευχθεί η ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης: το ευνοϊκό δικονομικό πλαίσιο, το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές.
«Θεωρώ ότι αυτή τη φορά γίνεται μια εκτεταμένη παρέμβαση στη διοικητική, την πολιτική και την ποινική δίκη με στόχο τον εξορθολογισμό τους» υπογράμμισε.

Βρείτε τα ιδανικά τραπέζια σαλονιού με βάση το υλικό
Τα τραπέζια σαλονιού σε πρώτο πλάνο
Πρακτικές λύσεις για την τέλεια κρεβατοκάμαρα
Τύποι λιπαντικών που χρησιμοποιούνται στα οχήματα
Αλλάζει από σήμερα η ζωή των ανεμβολίαστων – Όλα τα μέτρα
Ολόκληρη η Ομιλία Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ
Εθνικό Πένθος – Τι είναι και πότε κηρύσσεται
Κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη
Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip – Βίντεο
Έφυγε ο κορυφαίος δημιουργός Μίκης Θεοδωράκης σε ηλικία 96 ετών
Μυστηριώδης πυρετός σκοτώνει παιδιά στην Ινδία – 50 θάνατοι και πολλά παιδιά σοβαρά στο νοσοκομείο
Η κατάθεση της 17χρονης..Τι αναφέρει για το βράδυ με Σεμέδο και τον Μάνατζερ
Αρνείται τελικά την Υπουργοποίηση ο Αποστολάκης μετά τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ
Ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος του Σεμέδο
Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Δηλώσεις Μητσοτάκη το απόγευμα και συνέντευξη Τύπου εντός της εβδομάδας
Εικόνες από τη NASA – Στις φλόγες η υφήλιος
Νέο Σοκ…Πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύζυγό του.
Κικίλιας σε ανεμβολίαστους: Εμβολιαστείτε, σκεφτείτε τις οικογένειές σας και τις ευπαθείς ομάδες
Στην Ελλάδα καύσωνας στην Ιταλία ισχυρές χαλαζοπτώσεις! 




