Σοκ στην Τουρκία..Κρατούν Όμηρο Εισαγγελέα..

hostageΏρες μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου, άγνωστη παραμένει η τύχη του Τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος κρατείται όμηρος σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από ενόπλους, καθώς έχει απαγορευθεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η μετάδοση πληροφοριών για το συμβάν.

Στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κρατά ένα όπλο στον κρόταφο του εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz και με το άλλο χέρι του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντήλι.

Οι δράστες, με ανάρτησή τους στο Twitter, έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλιώς απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα.

Τα μέλη της οργάνωσης απαιτούν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και να απολογηθούν δημόσια, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.