Τραγικό Τέλος στην Ομηρία.. Νεκρός ο Εισαγγελέας και οι δυο δράστες.. Βίντεο

hostageΑιματηρό τέλος είχε η ομηρία του εισαγγελέα Μεχμετ Κιράζ στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Λίγο μετά τις 20:30 ισχυρή δύναμη της αστυνομίας εισέβαλε στο γραφείο όπου οι πάνοπλοι ακροαριστεροί κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα.

Ακολούθησε καταιγισμός πυρών και εκρήξεων και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δύο δράστες σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο εισαγγελέας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένος στο κεφάλι το στήθος και την κοιλία και εξέπνευσε ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο δύο ώρες μετά την εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο εισαγγελέας δέχθηκε 3 σφαίρες στο κεφάλι

Η ηγεσία της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι η εισβολή των ειδικών δυνάμεων αποφασίστηκε όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το γραφείο, όπου κρατείτο όμηρος ο εισαγγελέας. Στην σύντομη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν δύο δράστες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εισαγγελέας τραυματίστηκε από τους ενόπλους πριν την εισβολή των ειδικών δυνάμεων.

Πώς πέρασαν τα όπλα στο δικαστικό μέγαρο

Στη συνέντευξη τύπου, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την ηγεσία της αστυνομίας, πώς οι δράστες κατάφεραν αν περάσουν τα όπλα μέσα στο δικαστικό μέγαρο Τσαγκλαγιάν. Στο ερώτημα απάντησε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν πλαστές ταυτότητες δικηγόρων. Ωστόσο άγνωστο παραμένει το πώς κατάφεραν να αποφύγουν τους ελέγχους στα μηχανήματα ακτίνων Χ.

Συγκλονιστικό βίντεο από την ομηρία