4 μύθοι για τη laser αποτρίχωση και άλλες αισθητικές επεμβάσεις

4 μύθοι για τη laser αποτρίχωση και άλλες αισθητικές επεμβάσεις

Πλαστικές παρεμβάσεις και απλές αισθητικές διαδικασίες, όπως η laser αποτρίχωση, συχνά συνδέονται με τη ματαιοδοξία και στρεβλώσεις. Ο κόσμος του Hollywood δίνεια μια χροιά λάμψης στις επεμβάσεις αισθητικής φύσης. Ωστόσο εκτός από ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, ο στόχος τους είναι και λειτουργικός. Κάτι που λόγω προτύπων συνήθως παραβλέπουμε.

Γι’ αυτόν τον λόγο στο παρόν θα επιχειρήσουμε να διαχωρίσουμε τον μύθο από τα γεγονότα. Ας δούμε λοιπόν 4 μύθους σχετικά με το κόστος, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τα αποτελέσματα.

  • Η πλαστική χειρουργική είναι για ματαιόδοξους ανθρώπους

Πρόκειται ίσως για έναν από τους ευρύτερα διαδεδομένους μύθους. Αυτό οφείλεται στο ότι ο κλάδος αυτός είναι γνωστός για κυρίως για επεμβάσεις όπως botox, την αυξητική στήθους, τη ρινοπλαστική, τη λιποαναρρόφηση ή τα facelifts. Παρόλα αυτά η πλαστική χειρουργική χρησιμεύει και στην επιδιόρθωση εγγενών ανωμαλιών, μεταχειρουργική αποκατάσταση και θεραπεία τραυματισμών.

Αν κάποιοι επιλέγουν την πλαστική χειρουργική για λόγους ματαιοδοξίας, πολλοί το επιλέγουν ως λύση για ιατρικούς λόγους. Με τη βοήθεια της πλαστικής ιατρικής πολλοί άνθρωποι μπορούν να διορθώσουν κάτι που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους. Η επιδιόρθωση της υπερωιοσχιστίας στα παιδιά, η αποκατάσταση μαστού μετά τη μαστεκτομή, οι αποκατάσταση εγκαυμάτων είναι κάποιες τέτοιες περιπτώσεις. 

Πέραν τούτων όμως, ένας εξέχων πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για περιπτώσεις, που μπορούν να βελτιωθούν χωρίς νυστέρι, όπως η απώλεια βάρους, laser θεραπείες και άλλα.

  • Η αυξητική στήθους δεν είναι ασφαλής και μπορεί να επηρεάσει τον θηλασμό

Ο απόλυτος μύθος! Υποψήφιες μαμάδες που σκοπεύετε να προχωρήσετε σε αυξητική στήθους, σας έχουμε ευχάριστα! Αν έχετε εμφυτεύματα και σκοπεύετε να θηλάσετε, προχωρήστε άφοβα. Τα εμφυτεύματα δε θα επηρεάσουν την ποσότητα ή την ποιότητα του γάλακτος. Για την ακρίβεια με τη βοήθειά τους θα αποτραπεί και η χαλάρωση του στήθους λόγω θηλασμού. 

Επιπρόσθετα μελέτες και δοκιμές του FDA ενέκριναν τα εμφυτεύματα σιλικόνης για ιατρικούς σκοπούς, δε συνδέονται με καρκίνο του μαστού. Το διευκρινίζουμε, καθώς ένας ακόμη μύθος ήταν η διασύνδεση των εμφυτευμάτων με τον καρκίνο του μαστού.

  • Η λιποαναρρόφηση είναι ο εύκολος τρόπος να χάσουμε κιλά

Ακόμη μία εσφαλμένη πεποίθηση που είναι ευρύτατα διαδεδομένη. Στην πραγματικότητα η λιποαναρρόφηση δε στοχεύει στην απώλεια κιλών. Είναι μια διαδικασία, που στοχεύει να αφαιρέσει το επίμονο λίπος από το σώμα. Αφορά άτομα που διατηρούνται σε ένα υγιές σωματικό βάρος, όμως το λίπος τείνει να συγκεντρώνεται σε ένα ορισμένο σημείο και δε φεύγει, άσχετα με το τι κάνουν. 

Μετά το χειρουργείο εξαρτάται από τον ασθενή να παραμένει ενεργός και να τρώνε υγιεινά για να διατηρηθούν σε ένα υγιές βάρος. Μάλιστα πριν το χειρουργείο ο γιατρός συνιστά να χάσει ο πελάτης όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα μετά τη λιποαναρρόφηση.  

  • Η ρινοπλαστική είναι επικίνδυνη

Όπως κάθε επέμβαση έτσι και η ρινοπλαστική ενέχει ένα μικρό ποσοστό κινδύνου. Όμως είναι μια απόλυτα ασφαλής επέμβαση ρουτίνας για έναν αξιόπιστο και εγκεκριμένο πλαστικό χειρουργό με χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτό. 

Ακριβώς επειδή πρόκειται για χειρουργείο, όπως προείπαμε, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία. Άλλωστε μια επέμβαση δεν είναι ο κατάλληλος κλάδος για να κάνετε εκπτώσεις ή να ψάξετε τη χαμηλότερη τιμή.

Μπορεί η ομορφιά να είναι κάτι επιφανειακό, αλλά ένας πλαστικός χειρουργός προχωρά σε πολύ βαθύτερο επίπεδο. Ένας άνθρωπος που σκοπεύει να προχωρήσει σε μια τέτοια επέμβαση, έχοντας τον κατάλληλο επαγγελματία στο πλευρό του, μπορεί να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που αποζητά και να αποκτήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.